Korak po korak: Mali detaljno objasnio kako popuniti prijavu za pola minimalca VIDEO

Ministar finansija Siniša Mali objavio je danas detaljno uputstvo o tome kako se popunjava prijava za dobijanje prve polovine minimalca za mart.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Printskrin/Instagram mali_sinisa
Foto: Printskrin/Instagram mali_sinisa

Da biste dobili pomoć od 60 evra moraćete da ostavite tri podatka

Obrazac za popunjavanje je jednostavan i nalazi se na portalu Poreske uprave, a ministar je demonstrirao da je za prijavu za pola minimalca poslodavcima potrebno manje od minuta.

Nova prijava od sinoć je na portalu Poreske uprave pod nazivom "Izbor poslovne banke" i "Izjava o prihvatanju direktnog davanja".

Kada je reč o rokovima, kaže Mali, poslodavci do 25. marta treba da izaberu banku, a do kraja marta da donesu odluku da li žele pomoć države.

Na isti način, dodaje, poslodavci će se prijavljivati za tu vrstu pomoći države i za maj i jun.

Trenutno su, kaže, ta polja zamrznuta.

Danas je na portalu Poreske uprave počela prijava poslodavaca za isplatu polovine minimalne zarade za mesec mart, što je predviđeno trećim paketom ekonomske podrške privredi i građanima Srbije.

Najnovijim paketom pomoći privredi i građanima predviđena je isplata polovine minimalne zarade za tri meseca za preduzetnike, mikro, mala, srednja i velika preduzeća, koja zajedno zapošljavaju oko 1,5 miliona ljudi.

Za pomoć će biti izdvojeno 69,8 milijardi dinara.

Prva isplata polovine minimalne zarade biće 8. aprila i ona će se odnositi na mart, a zatim slede uplate u maju i junu.

Kako tačno izgleda pomenuto prijavljivanje pogledajte u dva kratka video-zapisa koja je ministar Mali objavio na Instagram profilu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 167 idi na stranu