Popusti na teritoriji cele Srbije: Pokrenut program podrške zaposlenima u kovid sistemu

Ministarka Darja Kisić Tepavčević saopštila je da je pokrenut program koji će zaposlenima i volonterima u kovid sistemu omogućiti određene popuste i prednosti.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 26.02.2021.

15:41

Popusti na teritoriji cele Srbije: Pokrenut program podrške zaposlenima u kovid sistemu
Foto: Andrey_Popov/Shuttertock

"Program će se u praksi sprovoditi putem personalizovane kartice "naš heroj" koja će omogućiti zaposlenima i volonterima u kovid sistemu popuste kod preduzetnika koji su parteneru u programu", rekla je i navela da je trenutno više od 40 kompanija u programu.

Oni će, pored popusta, imati prednost pri ostvarivanju prava i usluga u državnim ustanovama. Pojasnila je da će nosioci kartice imati i prednost pri ostvarivanju prava i dobijanju usluga u državnim institucijama, javnim preduzećima, lokalnim samoupravama i ustanovama socijalne zaštite.

Ove prednosti i popusti odnosiće se na celu teritoriju Srbije bez obzira na prebivalište.

Kartice "Naš heroj" su program podrške za naše heroje koji organizuje Ministarstvo zdravlja uz podršku programa UN za razvoj, rekla je ona.

Program će biti privremenog karaktera odnosno oročen je privremenim trajanjem pandemije koronavirusa, saopštila je ministarka.

"Ovo je mala podrška za sve one koji mesecima rade i volontiraju u kovid sistemu, mada svi znamo da bi njima najveća podrška i nagrada bila da imaju što manje posla, da se postepeno zatvaraju kovid sistemi", rekla je Kisić Tepavčević i dodala da je najveća nagrada i podrška koju možemo da samo svima u kovid sistemu da se pridržavamo preventivnih mera.

Program podrške za naše heroje realizuje Ministarstvo zdravlja u saradnji sa Generalnim sekretarijatom vlade, Narodnom bankom Srbije, Privrednom komorom Srbije i javnim ustanovama, uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: