Popusti na teritoriji cele Srbije: Pokrenut program podrške zaposlenima u kovid sistemu

Beograd -- Ministarka Darja Kisić Tepavčević saopštila je da je pokrenut program koji će zaposlenima i volonterima u kovid sistemu omogućiti određene popuste i prednosti.

Izvor: B92
Podeli
Foto:   Andrey_Popov/Shuttertock
Foto: Andrey_Popov/Shuttertock

"Program će se u praksi sprovoditi putem personalizovane kartice "naš heroj" koja će omogućiti zaposlenima i volonterima u kovid sistemu popuste kod preduzetnika koji su parteneru u programu", rekla je i navela da je trenutno više od 40 kompanija u programu.

Oni će, pored popusta, imati prednost pri ostvarivanju prava i usluga u državnim ustanovama. Pojasnila je da će nosioci kartice imati i prednost pri ostvarivanju prava i dobijanju usluga u državnim institucijama, javnim preduzećima, lokalnim samoupravama i ustanovama socijalne zaštite.

Ove prednosti i popusti odnosiće se na celu teritoriju Srbije bez obzira na prebivalište.

Kartice "Naš heroj" su program podrške za naše heroje koji organizuje Ministarstvo zdravlja uz podršku programa UN za razvoj, rekla je ona.

Program će biti privremenog karaktera odnosno oročen je privremenim trajanjem pandemije koronavirusa, saopštila je ministarka.

"Ovo je mala podrška za sve one koji mesecima rade i volontiraju u kovid sistemu, mada svi znamo da bi njima najveća podrška i nagrada bila da imaju što manje posla, da se postepeno zatvaraju kovid sistemi", rekla je Kisić Tepavčević i dodala da je najveća nagrada i podrška koju možemo da samo svima u kovid sistemu da se pridržavamo preventivnih mera.

Program podrške za naše heroje realizuje Ministarstvo zdravlja u saradnji sa Generalnim sekretarijatom vlade, Narodnom bankom Srbije, Privrednom komorom Srbije i javnim ustanovama, uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 168 idi na stranu