Vučić: Srbima na KiM i do 700 evra pomoći

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se nakon sastanka sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC
Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Vučić je najavio da će posebnu finansijsku pomoć dobili svi građani koji žive na Kosmetu, i to nezaposleni po 200 evra, dok će svi zaposleni kao i svako dete dobiti po 100 evra.

"Dogovor je sa Kancelarijom za KiM da posebnu finansijsku pomoć uputimo ne onima koji su prijavljeni, nego onima koji žive na KiM", rekao je Vučić.

To, kako je rekao, znači da će petočlana porodica, u kojoj roditelji rade i imaju troje dece, dobiti 500 evra, a ako su roditelji nezaposleni - 700 evra.

"Time želimo da pomognemo posebno siromašnom delu stanovništvu na KiM", rekao je Vučić.

Naveo je i da će se kompletno uraditi magistralni put od Jarinja do Kosovske Mitrovice dužine 53-54 kilometra. Za zgradu Univeziteta u Mitrovici ići će sedam miliona evra. "Da imate u vidu o koliko novca govorimo. To će biti simbol snage Kosovske Mitrovice", rekao je on.

Danas je Srbija u svakom smislu u ekonomskom preporodu i narastanju, istakao je predsednik. Naglasio je da je ponosan na činjenicu da je prosečna plata 562 evra.

"Nama su prihodi veći nego što smo planirali za 70-80 miliona evra i 400 miliona evra koje nismo potrošili. A to što nismo potrošili znači da taj novac ministri nisu potrošili, a kada ga ne potroše, to znači da to ne ide u rast. Zato sam bio ljut pre neki dan i molio ih da vode računa o tome", rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 168 idi na stranu