Mali: Sve zarade u javnom sektoru biće na jednom mestu

Pomoću centralnog informacionog sistema za obračun zarada u javnom sektoru imaćemo kontrolu nad zaradama pola miliona ljudi u njemu, kaže ministar Siniša Mali.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 25.02.2021.

16:07

Mali: Sve zarade u javnom sektoru biće na jednom mestu
Foto: Ministarstvo finansija

Dodaje da će ovim sistemom biti obuhvaćeno 10.500 institucija i da ćemo prvi put imati na jednom mestu tačnu evidenciju svih zarada i zaposlenih u javnom sektoru.

"To je deo paketa reformi koje u poslednjih nekoliko godina sprovodimo zajedno sa Međunarodnim monetarnim fondom. Na važnost njegovog uvođenja ukazivali su i MMF i Fiskalni savet, jer se time omogućava kontrola nad zapošljavanjem, isplatom i visinom zarada za više od pola miliona ljudi", kaže Mali.

Naglašava da je reč o ogromnom projektu koji će se sprovoditi tri naredne godina, ali kaže da ćemo i nakon toga stalno imati podatke o broju zaposlenih i visini primanja u celom javnom sektoru.

"Inače, ceo proces izbora kada je reč o ponuđačima je bio potpuno javan i transparentan i urađen po svim međunarodnim standardima. Imali smo dve ponude i izabrali bolju", navodi Mali.

Uvođenjem ovog sistema biće kontrolisani rashodi i obavljaće se isplate za sve zaposlene u javnom sektoru u realnom vremenu.

Time se otklanjaju mogućnost greške u obračunima zarada pre njihove isplate i sve eventualne zloupotrebe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

17 h

Podeli: