Uprava Dijamanta podržala ponudu Fortenove

Zrenjanin -- Uprava zrenjaninskog Dijamanta u potpunosti podržava ponudu zagrebačke Fortenova grupe za preuzimanje, navodi se u dokumentu objavljenom na Beogradskoj berzi.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/depositedhar
Foto: Depositphotos/depositedhar

Uprava Dijamanta navodi da je ponuđena cena u skladu sa Zakonom o preuzimanju akcionarskih društava, kao i da je saglasna sa namerom ponuđača u pogledu budućeg poslovanja i strateškim planovima.

Dodaju da nije bilo pregovora između ponuđača i članova Uprave u vezi sa ponudom za preuzimanje akcija, niti zaključenih ugovora i sporazuma sa članovima Uprave koji bi se odnosili na knaknade ili druge pogodnosti zbog prevreemenog razrešenje u slučaju preuzimanja.

Takođe, izvršni direktori Fortenova Grupe Fabris Peruško i Sotiris Janopoulos koji su istovremeno i predsednik odnosno član Nadzornog odbora Dijamanta nisu učestvovali u donošenju Mišljenja o preuzimanju.

Fortenova grupa, koja zajednički deluje sa Agrokorom, ponudila je prošle nedelje da preuzme poslednjih 3,85 odsto vlasništva Dijamanta koji nisu pod njihovom kontrolom.

Za svaku od 10,5 hiljada akcija nudi se 31,9 hiljada dinara a ponuda za preuzimanje važi do 10. marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 168 idi na stranu