"Dolazak Telenora unaprediće konkurentnost"

Beograd -- Ulazak Telenora kao novog kablovskog operatora na tržište Srbije unaprediće konkurentnost, kaže strateški savetnik u Telenoru Srbije Goran Vasić.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/REDPIXEL
Foto: Depositphotos/REDPIXEL

Prema njegovim rečima doneće širi izbor i ponudu u tom segmentu.

"Planiramo da u tu oblast uđemo samostalno, sa ciljem da korisnicima ponudimo najširi mogući izbor kanala, uključujući N1, Nova s, Sport Arena i Sport klub itd, jer naš ugovor sa Telekomom o zakupu infrastrukture nije ekskluzivan niti restriktivan", naveo je Vasić u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu.

To znači da Telekom iznajmljuje Telenoru optičke kablove, a Telenor kreira krajnji sadržaj, dodao je on.

"Iako je United Grupa odbila našu ponudu za distribuciju njihovih sadržaja, nadamo se da će nam dozvoliti da u budućoj ponudi imamo i njihove kanale, pod komercijalnim uslovima", naveo je Vasić.

Sve aktivnosti Telenora u ostvarenju te ambicije, ističe, u skladu su sa zakonima i pozitivnim propisima Republike Srbije.

"Zato verujemo da postojeća medijska kampanja na kanalima u vlasništvu United Grupe predstavlja pritisak na nadležna tela koja treba da donesu odluku o našim komercijalnim ugovorima o zakupu infrastrukutre. Čvrsto verujemo da takva kampanja neće imati uticaja na nezavisno odlučivanje regulatornih tela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 168 idi na stranu