Hrvati navalili na onlajn kupovinu: Kakvo je stanje kod nas? ANKETA

Hrvatska spada među države koje poslednjih godina beleže najveći rast onlajn prodaje u Evropi, pokazuju novi podaci evropskih statističara.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.02.2021.

14:45

Hrvati navalili na onlajn kupovinu: Kakvo je stanje kod nas? ANKETA
Foto: Depositphotos, stokkete

Prema tim podacima, u Hrvatskoj je prošle godine 69 odsto korisnika interneta robu i usluge kupovalo onlajn.

Pravi zamah onlajn trgovine, preneo je Indeks, dogodio se zbog pandemije koronavirusa i zaključavanja, kako onog u Hrvatskoj, tako i drugde u svetu.

Preko interneta se najviše kupuju odeća i obuća, što su u EU, prema podacima Evrostata, i najpopularnije stavke u onlajn trgovini - čak 64 odsto onih koji su kupovali preko interneta kupovalo je upravo odeću i obuću.

Velika tražnja vlada i za onlajn gledanjem filmova i serija, ali i za kupovinom kozmetike, knjiga, nameštaja, računarske opreme i mobilnih telefona.

U korona-krizi je posebno velik rast imala dostava hrane i pića iz restorana i ostalih ugostiteljskih objekata, koja je lane u EU izbila na treće mesto najprodavanijih roba i usluga preko interneta.

A na šta vi najviše trošite novac na internetu?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

17 h

Podeli: