Moćni bager od Sretenja kopa ugalj na Polju "C"

Rudari i stručnjaci "Elektroprivrede Srbije" završili su transport bagera "glodar 7" za samo 10 dana, rekao je Milorad Grčić, v. d. direktora JP EPS.

Izvor: B92
Podeli
Foto: EPS
Foto: EPS

Tako su omogućili da počne rad na novoj lokaciji u Rudarskom basenu "Kolubara".

"Ponosan sam na rudare u 'Kolubari'. I posebno sam srećan jer je na Dan državnosti i na Sretenje gospodnje bager 'glodar 7' počeo da kopa ugalj na novoj lokaciji, na Polju 'C'", rekao je Grčić prilikom posete Polju "C" i čestitao Dan državnosti Srbije svim zaposlenima u EPS-u.

Bager "glodar 7" radio je na otkopavanju uglja na Polju "D", a njegovo premeštanje organizovano je nakon što je iskopao poslednje tone u zoni Vreoca. Trasu dugu oko 12 kilometara ova masivna rudarska mašina prešla je za 10, umesto planiranih 12 dana. Polovina transportne trase išla je preko svežih odlagališta, ali je čitav poduhvat dobro završen zahvaljujući iskustvu i zalaganju radnika "Kolubare".

Grčić je čestitao rudarima na uspešno realizovanom poslu premeštanja i ponovnog pokretanja bagera, jednog od ključnih za proizvodnju uglja u „Kolubari“. Zajedno sa Grčićem početku rada "glodara 7" na novoj lokaciji prisustvovali su čelni lјudi ogranka RB „Kolubara“ i Sindikata „Kolubare”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 168 idi na stranu