Vučić: "Do 1. decembra gradnja ukupno osam auto-puteva"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da sanja o tome da do 1. decembra imamo ukupno osam auto-puteva u izgradnji.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 07.02.2021.

13:09

Vučić:
Foto: Epa/Laurent Gillieron

Naglasio je da se u tome razlikuje od svojih političkih protivnika koji sanjaju o tome kako da ga unište i predstave zemlju u najgorem svetlu.

"Naši snovi su različiti. Neki sanjaju kako i na koji način da unište mene i moju porodicu, a manje smo važni i ja i moja deca već Srbija, koju pokušavaju na svaki način da predstave u najgorem svetlu, čak i kada je dobro predstavljena svuda u svetu i zbog vakcinacije i BDP-a", naveo je Vučić.

Ističe da za razliku od toga on želi i sanja da se do 1. decembra Srbija, pored četiri auto-puta koji se sada grade, započne gradnja još četiri i da imamo ukupno osam auto-puteva u izgradnji.

"Da krenemo u izgradnju Fruškogorskog koridora, zatim autoputa Zrenjanin - Beograd, da nastavimo autoputa ka Crnooj Gori od Požege do Duge Poljane i da započnemo gradnju od skretanja za Požarevac do Golupca i Donjeg Milanovca", naveo je predsednik.

"Ako to uspemo, to su ti strašni uspesi", naglasio je on.

Kaže da je cilj i da se vozimo uskoro brzom prugom od Beograda do Novog Sada za samo pola sata, kao i da krenemo da gradimo brzu prugu od Beograda prema Nišu i Dimitrovgradu za brzine između 160 i 200 kilometara na sat.

Zatim da se uradi pruga Niš - Dimitrovgrad i obnovi barska pruga od Valjeva do Vrbnice.

Ako to sve uradimo, mi smo promenili Srbiju, naglasio je.

Vučić podseća da se već potpisuju ugovori za izgradnju kanalizacije sa Kinezima, Nemcima i drugim partnerima i da će svi ti projekti promeniti lice Srbije.

"Mi to radimo zahvaljujući uspešnoj politici koju vodimo i Srbija je sada mnogo uglednija i rebrendirana u odnosu na ranije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

21 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

6 h

Podeli: