"Metro u Lionu sličan budućem beogradskom"

Ministar finansija Siniša Mali u poseti je Francuskoj, a danas je na redu bio obilazak Liona i tamošnjeg metroa.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 03.02.2021.

09:02

Foto: Printskrin, Instagram/mali_sinisa

"Nastavljamo posetu Francuskoj dolaskom u Lion, gde smo jutros obišli i njihov metro, koji je po kapacitetu i veličini sličan budućem beogradskom metrou", napisao je Mali u objavi na Instagramu.

Kako je dodao, ima četiri linije, ukupne dužine oko 32 kilometra, a otvoren je 1974. godine.

"Danas nas očekuje i sastanak sa gradonačelnikom Liona, kao i poseta kompaniji Ežis, koja projektuje beogradski metro", najavio je ministar.

Sastanak sa generalnim direktorom Ežisa

Ministar je takođe bio na sastanku sa generalnim direktorom kompanije “Ežis” Oliverom Buvarom, koja je partner Srbije na projektu izgradnje metroa .

"Utvrđujemo dinamiku i neophodne aktivnosti kako bi sve bilo spremno da krajem godine počnu radovi na Makiškom polju. Posebno nam je važno da projekti i studije za prvu, ali i drugu liniju metroa, budu završene na vreme, kako bi mogla da se ispoštuje predviđena dinaminka", naveo je Mali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: