Lučić o saradnji Telenora i Telekoma: "To su poslovni odnosi koji su u EU praksa" VIDEO

Generalni direktor Telekoma Vladimir Lučić kazao je da će poslovna saradnja između Telenora i Telekoma biti urađena po najboljoj evropskoj praksi.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 31.01.2021.

12:44

Lučić o saradnji Telenora i Telekoma:
Foto: Printskrin, TV Prva

"Već 19 zemalja EU rentira infrastrukturu kao normalan poslovni odnos, a čak u dosta zemalja je to i regulatorna obaveza. Mi Telenoru iznajmljujemo deo optučke infrastrukture", rekao je Lučić.

Kako je dodao, danas svaki internet korisnik moze da gleda sve kanale bez zabrane, a u ugovoru nisu stavljena nikakva ograničenja Telenoru po pitanju kanala.

"Mi sa Telenorom iznajmljujemo deo infrastrukture. Telekom Srbija je strateški dobro odigrao ovih par godina, imamo oko 50 odsto tržišnog učešća i u fiksnom interneti i televiziji, imamo značajnu, jaku infrastrukturu", ocenio je on.

Gostujući na TV Prva, Lučić je kazao i da je njihov poslovni interes da deo te strukture iznajme konkurenciji koja to želi i da tako dodatno zarade.

"Konkurencija sa druge strane ne mora da gradi optičku infrastrukturu. To su poslovni odnosi koji su u Evropskoj uniji praksa, jer čak sad neki mobilni operateri se udružuju i grade zajedno mobilnu infrastrukturu", naglasio je sagovornik TV Prva.

Naglasio je da se ovde ne radi o spajanju dva operatera, već o iznajmljivanju dela infrastrukture pod komercijalnim uslovima. Kaže da je reč o saradnji na obostranu korist.

"Potpuno smo spremni da i drugim konkurentnima koji žele da se takmiče na ovom tržištu iznajmimo tu optičku infrastrukturu pod istim uslovima", poručio je Lučić.

Kako je dodao, saradnja Telenora i SBB-a bila je mnogo jača 2016. godine, kada su imali i zajednički paket na tržištu.

"Osim Telekoma i SBB-a kao dva velika igrača, građani će imati i Telenor, što će pojačati konkurenciju", naglasio je Lučić.

Potpuno su uvereni, rekao je, da jaki konkurenti Telekomu neće smanjiti tržišno učešće.

Na pitanje da li taj ugovor ograničava Telenor da ne može da emituje kanale Junajted medie, Lučić je rekao:

"Naravno da ne ograničava, ovaj ugovor je na potpuno neekskluzivnoj osnovi, po najboljoj evropskoj praksi. Tako da Telenor ima potpunu slobodu da emituje kanale koje on želi u skladu sa njihovom poslovnom strategijom".

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

13 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: