Mali: Kapitalnim projektima do što većeg rasta srpske ekonomije

Beograd -- Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali predsedavao je danas sednici Komisije za kapitalne investicije.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Ministarstvo finansija
Foto: Ministarstvo finansija

Na njoj je razmotrena dinamika sprovođenja kapitalnih projekata koji su u toku, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Ministar Mali, kao potpredsednik Komisije, rekao je da je najvažnije da se poštuje dinamika radova i ugovoreni rokovi, i upozorio da je neophodno da se više vodi računa o upravljanju projektima. Istakao je da su neki od njih definisani i kao projekti od nacionalnog značaja.

On je naglasio da se lista prioritetnih projekata proširuje za dva, te da se odnosi na izgradnju železničke pruge Sobovica – Lužnice – Krak Batočina u Kragujevcu, kao na izgradnju pristupnih saobraćajnica za železničku stanicu Prokop u Beogradu.

Dogovoreno je da se naredni sastanak održi za desetak dana, do kada će biti identifikovani eventualni nedostaci, kako bi se na pravi način pristupilo njihovom rešavanju.

Mali je napomenuo da je prioritet ekonomski rast Srbije, zbog čega je fokus na javnim investicijama, koje najviše doprinose rastu bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Podsetio je da je za kapitalne investicije predviđeno ulaganje 330 milijardi dinara iz budžeta za 2021. godinu, odnosno 5,5 odsto BDP-a, i zaključio da je neprikosnoveni cilj rast životnog standarda i rast srpske ekonomije od šest odsto do kraja godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 176 idi na stranu