"Ispravićemo odluku o naknadama za porodilje"

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da će u najkraćem roku biti ispravljena odluka o umanjenju naknade za porodiljsko bolovanje.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 25.01.2021.

12:55

Foto: EPA EFE Andrej Èukiæ

Poslodavci su koristili mere države tokom pandemije, a kako je Brnabićeva naglaslila, trudnice i porodilje ne smeju da budu kolateralna šteta krize izazvane pandemijom.

Ona je kazala da je Vlada Srbije dobila pismo od roditeljskog portal Bebac, u kome se ukazuje na taj problem i zahvalila im što su skrenuli pažnju na to.

"Ministar (finansija) Siniša Mali već radi na rešavanju tog problema i garantujem da će on biti ispravljen u najkraćem mogućem roku", rekla je premijerka novinarima u Skupštini Srbije, gde je učestvovala na konferenciji Ženske parlamentarne mreže, posvećene stanju rodne ravnopravnosti u Srbiji.

Roditeljski portal Bebac saopštio je ranije da je država ponovo umanjila plate porodiljama zbog toga što su poslodavci koristili mere države tokom pandemije i da će porodiljama i trudnicama biti umanjena naknada zarade na porodiljskom bolovanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: