Uređuje se još jedno jezero u Srbiji? U planu peščana plaža, pešačke i trim staze

Smederevska Palanka -- Predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen saopštio je da je pokrenuta inicijativa za uređenje i opremanje jezera Kudreč.

Izvor: eKapija
Podeli
Ilustracija: myvoice/Shutterstock
Ilustracija: myvoice/Shutterstock

Kako je naglasio, ideja je da se prvenstveno urade infrastrukturni radovi, da se uredi deo za kupače i da se napravi peščana plaža sa ležaljkama, tuševima i toaletima, da se izgrade pešačke i trim staze, igralište za decu i prostor za ostale rekreativne aktivnosti, prenosi eKapija.

"Jezero Kudreč je atraktivna lokacija u našem gradu i u letnjim danima tu se okuplja veliki broj naših sugrađana. Cilj nam je da našu gradsku oazu pretvorimo u lepo i savremeno mesto za kupanje, odmor i rekreaciju. Prvu fazu radova realizovaćemo u toku ove godine, a u narednoj godini uslediće realizacije drude faze uređenja jezera. Moraćemo da radimo temeljno i u dve faze zbog nerešenih imovinsko-pravnih odnosa još od kako jezero Kudreč postoji. U tome će nam pomoći stručnjaci iz preduzeća Srbija Vode i Vodoprivrede ", rekao je Vučen.

On je naglasio da, zajedno sa načelnicom Opštinske uprave i opštinskim pravobranilaštvom, najveću podršku i poverenje očekuje od svog tima mladih, ambicioznih i stručnih ljudi lokalne samouprave.

Kako kaže, omogućili su da se na potezu Guberaš, koji je bio predviđen da bude najveća regionalna deponija u okruženju, sagradi jedna od najsavremenijih fabrilka u ovom delu Srbije - Kjungšin kejbl (Kyungshin Cable) koja će uskoro zvanično biti otvorena.

"Važno nam je da jezero Kudreč, ekološki dragulj našeg grada, bude očuvan i da služi, kako najmlađim tako i najstarijim sugrađanima, kao mesto gde će naći mir za uživanje i opuštanje. Uskoro ćemo izaći sa konkretnim projektom i upoznati naše sugrađane, ali sam siguran da će jedan od najvećih turističkih potencijala naše opštine dobiti novi sjaj", istakao je Vučen

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 176 idi na stranu