Stigla pomoć na jug Srbije, PKS uručila donacije

Beograd -- Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež uručio je danas tri terenska vozila "dačija daster" domovima zdravlja u opštinama Lebane, Medveđa i Bojnik.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: privredna komora Srbije
Foto: privredna komora Srbije

Opštinama je uručeno i 40 agregata za struju i paketi namirnica za domaćinstva u selima Jablaničkog okruga koja su pogođena poplavama i ledenim talasom.

"PKS i njene članice pre dve nedelje počele su hitno na terenu da donose ono što je napotrebnije. Dosta domaćinstava je ostalo bez struje, do dosta kuća nije moglo da se dođe, posebno lekari i medicinsko osoblje. Naša ideja je da domovima zdravlja uručimo od srpske privrede terenska vozila kojima će moći da dođu do najzabačenijih mesta“, rekao je Čadež u Lebanu gde je uručio ključeve terenskih vozila.

Kako se navodi u saopštenju PKS-a, on je najavio da će privreda pomoći i poljoprivredu i stočarstvo ovoga kraja koji su takođe pretrpeli veliku štetu.

"Razgovaramo s proizvođačima koja im je vrsta pomoći najpotrebnija kako bi nastavili da rade i od svoga rada žive", rekao je Čadež.

Vladan Stanojević, direktor Doma zdravlja Lebane, koji je u ime svojih kolega primio donaciju, zahvalio je PKS, RPK Leskovac i kompanijama na velikoj pomoći i istakao da će vozilima moći da stignu i u zabačene krajeve i pruže znatno kvalitetniju zdravstvenu uslugu i negu svima kojima je potrebna.

Predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović ukazao je da je donacija PKS, vredna 10 miliona dinara, značajna ne samo za Lebane već i za Bojnik, Medveđu i ostale opštine jablaničkog okruga.

Goran Jović, direktor PKS-RPK Leskovac, naglasio je da je pomoć privrede stigla u pravom trenutku i do onih kojima je najpotrebnija.

Cadež je obišao domaćinstvo Cvetković u udaljenom selu Poroštica uručio agrerat za struju i pakete namirnica.

"Pomoć nije bilo teško sakupiti jer su kompanije prve našle način da pomognu u teškoj situaciji, ali je teže bilo doći na teren i odmah isporučiti“, rekao je Čadež.

Predsednik PKS posetio je i kompaniju "Lebantex“ koja posluje u sastavu „Ormo grupe“ .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 176 idi na stranu