"Za par nedelja program podrške našoj privredi"

Beograd -- "Borimo se za našu ekonomiju, bićemo jedina zemlja u Evropi koja će do kraja godine pandemije graditi 6 auto-puteva", rekao je danas ministar Siniša Mali.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug/NIKOLA ANÐIC
Foto: Tanjug/NIKOLA ANÐIC

Nakon potpisivanja Memoranduma o razumevanju za izgradnju beogradskog metroa, ministar finansija u Vladi Srbije najavio je da će "za par nedelja" država izaći s novim programom podrške privredi.

"Borimo se da pronađemo nove izvore rasta, takav je bio Beograd a vodi, takav će biti i metro", rekao je Mali nakon potpisivanja memoranduma.

Ministar Mali najavio je danas da će krajem godine početi izgradnja prve linije beogradskog metroa od Železnika do Mirijeva. Mali je, nakon potpisivanja zajedničkog memoranduma o izgradnji beogradskog metroa između Vlade Srbije, grada Beograda, kineske kompanije "Power China" i francuskih kompanija Alstom i Ežis rejl, rekao da su tim sporazumom definisana prava francuskih i kineskih kompanija koje će raditi na izgradnji metroa.

"Vlada će pkrenuti velike investicije u komunalnu infrastrukturu, u mnogim opštinama ćemo izgraditi prečišćivače otpadne vode, kao i novu kanalizacionu mrežu", najavio je tom prilikom ministar Tomislav Momirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 176 idi na stranu