Ivent industrija od Vlade zatražila da proradi u aprilu

Udruženje ivent industrije Srbije održalo je danas protest ispred Vlade Srbije sa koga su od vlasti zatraženi razgovori.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 21.01.2021.

15:18

Ivent industrija od Vlade zatražila da proradi u aprilu
Foto: Profimedia

Cilj pomenutih razgovora bio bi da se dogovori način da ova delatnost koja ne radi od 15. marta proradi do aprila kada se očekuje pozitivan utica vakcinacije na pandemiju.

Zamenik predsednika upravnog odbora Udruženja ivent industrije Srbije Boško Bubonja zatražio je da ova delatnost u kojoj je nekoliko hiljada zaposlenih, a od nje živi nekoliko desetina hiljada građana Srbije, bude prepoznata kao sagovornik i da dobije sektorsku podršku.

On je istakao da u ivent industriji razumeju pandemijske prilike, ali ih do besa dovodi kada vide da se događaji organizuju po planinama i u kafićima, a njima je rad zabranjen.

Bubonja tvrdi da od avgusta Vlada Srbije ne odgovora na zahteve za razgovor koji ivent delatnost upućuje i ukazuje da je čitava delatnosti dovedena do propasti zabranom rada zbog pandemije.

Protest ispred zgrade Vlade Srbije održan je simboličkim postavljanjem na desetine praznih stolica zaključanih lancem, a Bubonja je rekao da je ovo poslednji protest koji ivent industrija organizuje bez masovnog prisustva ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: