Ivent industrija od Vlade zatražila da proradi u aprilu

Udruženje ivent industrije Srbije održalo je danas protest ispred Vlade Srbije sa koga su od vlasti zatraženi razgovori.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Cilj pomenutih razgovora bio bi da se dogovori način da ova delatnost koja ne radi od 15. marta proradi do aprila kada se očekuje pozitivan utica vakcinacije na pandemiju.

Zamenik predsednika upravnog odbora Udruženja ivent industrije Srbije Boško Bubonja zatražio je da ova delatnost u kojoj je nekoliko hiljada zaposlenih, a od nje živi nekoliko desetina hiljada građana Srbije, bude prepoznata kao sagovornik i da dobije sektorsku podršku.

On je istakao da u ivent industriji razumeju pandemijske prilike, ali ih do besa dovodi kada vide da se događaji organizuju po planinama i u kafićima, a njima je rad zabranjen.

Bubonja tvrdi da od avgusta Vlada Srbije ne odgovora na zahteve za razgovor koji ivent delatnost upućuje i ukazuje da je čitava delatnosti dovedena do propasti zabranom rada zbog pandemije.

Protest ispred zgrade Vlade Srbije održan je simboličkim postavljanjem na desetine praznih stolica zaključanih lancem, a Bubonja je rekao da je ovo poslednji protest koji ivent industrija organizuje bez masovnog prisustva ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 176 idi na stranu