Dobitnici preuzeli 10 automobila iz nagradne igre "Uzmi račun i pobedi"

Državni sekretar u Ministarstvu finasija Gojko Stanivuković uručio je danas ključeve 10 automobila Fijat 500L dobitnicima u nagradnoj igri Uzmi račun i pobedi.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 21.01.2021.

14:47

Dobitnici preuzeli 10 automobila iz nagradne igre
Foto: Ministarstvo finansija

"Zadovoljstvo mi je što sam imao priliku da dodelim ključeve svim srećnim dobitnicima i da im se zahvalim na učešću u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi”, čime su direktno doprineli suzbijanju sive ekonomije, a jednim delom i budžetu Republike Srbije", rekao je Stanivuković.

On je ocenio da se ova nagradna igra pokazala u nekoliko prethodnih godina kao efikasan mehanizam za suzbijanje sive ekonimije i obezbeđivanje da trgovci poštuju zakon i plaćaju porez.

"Kroz poreze država obezbeđuje značajna sredstva kojima se finasiraju zdravstvo, školstvo, za izgradnju domova zdravlja, bolnica, škola, vrtića, takođe za putnu i železničku infrtastrukturu, što doprinosi boljem životu svih našig građana", podsetio je Stanivuković.

Dobitnici automobile Fijat 500L su iz razlicitih delova Srbije, a nekima od njih je ovo prvo učešće u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi".

Jedna od takvih je Milena Ðekić iz Novog Sada koja je u Kragujevac došla sa suprugom.

"Ovo je prvi put da smo dobili nagradu. Račune sam sakupljala ja, a kovertu jednu jedinu koju smo poslali je sa mojim imenom poslao moj muž. Zahvaljujem se glumcu Miodragu Radonjiću što nas je izvukao i doneo nam je neizmernu sreću", izjavila je Ðekićeva.

I Jovanka Jeremić iz Beograda je prvi put postala dobitnik neke nagrade.

"Prvi put da sam dobila bilo šta u nagradnoj igri, a poslala sam tri koverta. I ranije sam slala dva-tri puta po dve koverte. Automobil će voziti mlađa ćerka, ona je vozač, a muž i ja ćemo starim automobilom. Presrećni smo. Ovo se ne dešava stalno i nije nameštaljka", rekla je ona ozarenog lica.
Foto: Ministarstvo finansija
Penzioner Miodrag Grmuša, rođen je u Bihaću, sada živi u Beogradu.

"Prvi put smo dobili nagradu, a stalno smo učestvovali u tim nagradnim igrama. Ja sam sakupljao račune, a supruga je poslala koverat. Ja ću voziti kola. Imao sam auto, ali sam prodao prošle godine. Ova nagrada je došla u pravom trenutku. Nikad ništa ranije nisam dobio i srećni smo zbog toga. Hvala svima koji su organizovai ovu nagradnu igru", rekao je Grmuša.

Stanivuković je podsetio da su Minsitarstvo finasijaa i Vlada Srbije tokom prethodnih godina sproveli nekoliko važnih reformi kao što su uvođenje sistema Einnspektor, sistema paušlanog oporezivanja, sezonsko zapošljavaanje radnika u poljoprvredi.

"U 2021. godinu smo ušli veoma ambiciozno. Planiramo niz strateških, sistemskih reformi kao što je digitalna fiskalizacija. Planiramo proširenje sezonskih zapošljavanja na neke nove sektore koje smatramo relevantnim. Takođe, očekuju nas izmene Zakona o inskekcijskom nadzoru kako bi ovaj sistem Einspektor postao obavezan za sve republičke inspekcije", rekao je Stanovuković.

Dodao je da se takođe planira uvođenje elektronske fakture što će olakšati povraćaj PDV-a privatnicima.

Stanovković je najavio da se pokušava uvođenje elektronske menice, i nastavak ove nagradne igre koja je dala odlične rezultate.

"Ukoliko budemo uspeli da realizujemo ovaj set reformi, a ja čvrsto verujem da ćemo to uraditi do kraja godine, siguran sam da će 2022. godina biti godina u kojoj će Srbija imati mnogo manje problema sa sivom ekonomijom, mnogo manje problema sa nelojalnom konkurencijom, što je veoma važno za sve naše privrednike. Siguran sam da ćemo uspeti da zadržimo i nisku stopu nezaposlenosti koju sada imamo", zaključio je Stanivuković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: