Sve je više koristimo: Šta sve možete sa Dina karticom?

Sve veći broj građana koristi usluge onlajn plaćanja domaćom karticom, koja se trenutno prihvata u više od 750 onlajn prodavnica u Srbiji, kažu u NBS.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 21.01.2021.

11:18

Sve je više koristimo: Šta sve možete sa Dina karticom?
Foto: Depositphotos, dedivan1923

Broj trgovaca koji prihvataju plaćanje Dina karticom u svojim internet-prodavnicama je u stalnom porastu, objavila je centralna banka na svom sajtu.

To je, kako je navedeno, naročito značajno u periodima kakav je od početka pandemije koronavirusa, kada je preporučljivo daljinski obavljati što je moguće više kupovina.

Istovremeno, svakog meseca sve je više korisnika koji obavljaju internet-plaćanja domaćom karticom.

Samo u decembru domaćom Dina karticom ostvareno je više od 280.000 onlajn kupovina u iznosu većem od 600 miliona dinara, sa tendencijom neprekidnog povećanja.

Među prodajnim mestima na kojima se može plaćati domaćom karticom na internetu nalaze se onlajn prodavnice u kojima se mogu nabaviti roba i usluge koje se tradicionalno kupuju, odnosno plaćaju preko interneta.

To su: knjige, tehnička roba, avio-karte, ulaznice za različite događaje, igračke, odeća i obuća, ali i one preko kojih se mogu platiti komunalne (www.infostan.rs), usluge domaćeg operatora mobilne telefonije Telekom Srbija a.d, ali i svakodnevne kupovine kod tri najveca trgovinska maloprodajna lanca u zemlji (Delez, Merkator S i Univereksport).

NBS podseća i da je Dina karticom moguće plaćati i na internet-prezentacijama državnih agencija i institucija, poput Agencije za privredne registre i portala eUprava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: