Tjurdenjev: NIS nastavio sa ulaganjima u zajednicu

Beograd -- Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, rekao je da je ta kompanija nastavila sa ulaganjima u zajednicu uprkos krizi u 2020. godini.

Izvor: B92
Podeli
Foto: NIS
Foto: NIS

"Naša solidarnost sa zajednicom možda nikada ranije nije bila od takvog značaja kao u 2020. godini zbog svih teškoća koje nam je epidemija donela. Zato smo realizovali brojne donacije i akcije podrške zdravstvenim ustanovama, a u digitalizaciju nastavnog procesa i bezbednost u školama širom Srbije uložili gotovo milion evra“, naveo je Tjurdenjev.

"U podršku zajednici uključile su se i naše kolege, članovi Kluba volontera NIS-a, koji ni u najtežim trenucima nisu odustali od pomoći svojim sugrađanima, pre svega onima najugroženijim“, istakao je Tjurdenjev u autorskom tekstu za Bilten Nacionalnog naftnog komiteta Srbije.

Prema njegovim rečima, naftna industrija se u 2020. godini suočila sa dve vrste udara – naglim padom cena nafte i značajnim smanjenjem potražnje za naftnim derivatima zbog pandemije COVID-19, navedeno je u saopštenju NIS-a

„Kao i ostale naftne kompanije, bili smo prinuđeni na smanjenje operativnih i kapitalnih troškova. Iako smo morali privremeno da odustanemo od pojedinih projekata, želim da istaknem da smo od početka krize zauzeli jasan stav – uštede nećemo praviti na račun ključnih razvojnih projekata i uprkos svemu nastavićemo da planiramo modernizaciju NIS-a godinama unapred“, naveo je Tjudenjev i podsetio da je kompanija u 2020. godini, uprkos krizi, pustila u rad postrojenje za Duboku preradu, ključni projekat dalje modernizacije Rafinerije u Pančevu, vredan preko 300 miliona evra.

Tjurdenjev je najavio da će NIS i u 2021. godini nastaviti da ulaže u sve osnovne pravce poslovanja - istraživanje i proizvodnju, preradu, kao i modernizaciju maloprodajne mreže, te da su planirana ulaganja od preko 20 milijardi dinara.

„Fokus će biti na najisplativijim projektima u Srbiji i regionu, a naša vizija je jasna – NIS će ostati stabilna kompanija, veliki investitor i uplatilac u budžet, stabilan izvor prihoda za akcionare i zaposlene, kao i pouzdan partner zajednici u kojoj posluje“, zaključio je Tjurdenjev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 176 idi na stranu