Poverilačko ročište Home Plusa u stečaju 9. februara

Prvo poverilačko ročište i sednica skupštine poverilaca za Home Plus zakazani su za 9. februara, navodi se u rešenju Privrednog suda kojim je otvoren stečaj.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 19.01.2021.

15:20

Poverilačko ročište Home Plusa u stečaju 9. februara
Foto: zimmytws/Shutterstock

Na tom ročištu će se raspravljati o izveštaju o ekonomsko-finansijskom položaju Home Plusa dok je ispitno ročište sud zakazao za 27. maj.

Privredni sud je stečaj nad Home Plusom otvorio zbog trajnije nesposobnosti plaćanja na predlog preduzeća za razvoj projekata o nekretninama Komercijal Developments.

Do uvođenja stečaja računi Home Plusa bili su blokadi 62 dana za iznos od 123,8 miliona dinara, navodi se u rešenju.

Predlagač stečaja tražio je da se za stečajnog upravnika postavi Miladin Stamenković, a sud je za stečajnog imenovao Ljubišu Kostića.

Poverioci Home Plus pozvani da u roku od 120 dana prijave svoja potraživanja Privrednom sudu, a dužnike sud je pozvao da ispune obaveze prema stečajnoj masi te firme.

Mediji su objavili da je ta kompanija koja prodaje kućne potrepštine bankrotirala i polovinom novembra zatvorila sve svoje lokale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

17 h

Podeli: