Mali razgovarao sa ambasadorom Mađarske: "Veliko poverenje mađarskih kompanija u Srbiju"

Beograd -- Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali sastao se danas sa ambasadorom Mađarske u Srbiji Atilom Pinterom.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Ministarstvo finansija
Foto: Ministarstvo finansija

Mali je sa njim razgovarao o ekonomskoj saradnji dve zemlje i infrastrukturnim projektima koji ih povezuju, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Ministar Mali istakao je da odnosi dve zemlje nikada nisu bili bolji, što pokazuju i veliki infrastrukturni projekti koji povezuju dve države, kao i veliko interesovanje mađarskih kompanija da ulažu u Srbiji.

Na sastanku je bilo reči o izgradnji železničke pruge Beograd-Budimpešta i o modernizaciji pruge između Subotice i Segedina, koja je veoma važan projekat za stanovništvo tog dela dve zemlje.

Tokom sastanka je istaknuto i da je u prvih deset meseci 2020. godine porasla trgovinska razmena između dve zemlje, uprkos pandemiji koronavirusa. To, kako je ocenjeno, pokazuje koliko su stabilni i jaki odnosi između dve države, ali i koliki je njihov potencijal za dalji razvoj.

Mali i Pinter su razgovarali i o novim ulaganjima mađarskih kompanija u Republiku Srbiju, podsećajući da je Mađarska sa 25 miliona evra podržala devet domaćih kompanija kako bi one investirale u Srbiju. Te kompanije će investirati u logističke centre, farmaceutsku industriju, preradu voća i metalo-prerađivačku industriju.

„Postoji veliko poverenje mađarskih kompanija u Srbiju. Za nas je veoma važno što se, pored velikih mađarskih kompanija koje već investiraju u Srbiji, i mala i srednja preduzeća iz Mađarske, odlučuju da dođu u našu zemlju i prošire poslovanje. To pokazuje koliko se Srbija promenila i napredovala“, rekao je ministar Mali.

Ambasador Mađarske je rekao da bilateralni odnosi između dve zemlje nikada nisu bili bolji, i izrazio zadovoljstvo zato što sve više investitora iz Mađarske ulaže u Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 176 idi na stranu