Hoćemo li opet dobiti po 100 evra? VIDEO

Hoćemo li opet dobiti po stotinu evra? O tome i drugim aktuelnostima iz ekonomije i politike govorili su ekonomista Ljubodrag Savić i novinar Boško Jakšić.

Srbija

Izvor: B92, TV Prva

Ponedeljak, 18.01.2021.

09:07

Hoćemo li opet dobiti po 100 evra? VIDEO
Foto: Printskrin, TV Prva

Na pitanje može li to da se desi, Savić je poručio da država može dati i po 100 i više od 100, pitanje je kako treba rasporediti novac.

On je istakao da živimo u teškom vremenu i da je država tu najvažnija kada dođe do ovako teških situacija.

"Samo moramo imati u vidu da ta solidarnost ima neki svoj kraj. Vrlo sam pažljivo čitao šta je rekla gospođa Merkel - kada predsednica najveće evropske države kaže svojim građanima i privrednicima da, parafraziram, 'nema više zlatnog ćupa, morate se navići da ćete u nekom trenutku početi da živite bez pomoći'. To posebno važi za siromašne zemlje i ja od početka upozoravam da država mora da daje pomoć - tu nemamo nikakve dileme, ali da imamo u vidu da mi uzimamo od budućnosti naše dece", kazao je Savić, koga je ugostila TV Prva.

Boško Jakšić poručio je da sigurno ima mnogo ljudi poput njega koji bi se odrekli pomenutih 100 evra - ne da bi ih država zadržala, nego da bi ih dala onima kojima je to potrebnije.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: