"Nadam se da će ovo biti godina za oporavak" VIDEO

Mala i srednja preduzeća, mladi koji traže posao, žene koje hoće da razviju sopstveni biznis – svi su izloženi ekonomskim nevoljama koje izaziva korona.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 14.01.2021.

13:04

Foto: Printskrin, TV Prva

Mogu li pomoći krediti Evropske banke za obnovu i razvoj? Da li će projekti te ustanove uticati na cenu struje u Srbiji? O tome je TV Prva razgovarala sa Žužanom Hargitai, direktorom EBRD-ja za Zapadni Balkan.

"Prošle godina nije bila najbolja. Kovid je imao uticaj i na privredu i na naše živote. Nadam se da će i zbog vakcinacije ovo biti godina za oporavak - oporavak privrede, a i da se vratimo na posao potpuno. Pričamo i kako ćemo u tome pomoći malim i srednjim preduzećima i u infrastruktrunim investicijama", rekla je Hargitai.

Danas će predstaviti rezultate na globalnom nivou kako je zapravo cela situacija sa epidemijom uticala sa stanovišta EBRD-ja.

"Imali smo regularnu godinu što se tiče finansiranja, to smo pružili raznim sektorima ekonomije, ali bilo je i rekordno zbog rekordnih potreba", rekla je Hargitai.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: