Mali: SSP ponovo iznosi proizvoljne ocene bez realnog osnova

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da je današnje saopštenje Stranke slobode i pravde samo nastavak politike te stranke da širi nezadovoljstvo kod građana.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 12.01.2021.

17:35

Mali: SSP ponovo iznosi proizvoljne ocene bez realnog osnova
Foto: Tanjug, Rade Prelic

Mali je rekao da je predsednik Resornog odbora za privredu i finansije SSP Dušan Nikezić u tom saopštenju, u kojem se navodi da najavljene mere neće sačuvati radna mesta, ponovo izneo proizvoljne ocene bez realnog osnova.

"Po starom, oprobanom običaju, dežurni glasnogovornik Dragana Ðilasa iznova besramno pokušava da kreira epidemiju nezadovoljstva kod građana blaćenjem države koja je spremno i odgovorno odgovorila na izazove i ponovo planira da pomogne privredu i građane", naveo je Mali u pisanoj izjavi.

Ta stranka, navodi on, očigledno, "na nož" dočekuje svaku vrstu pomoći, a koja služi da se održi privredna aktivnost, očuvaju radna mesta i sačuva makroekonomska stabilnost Srbije.

Ministar je ponovio da su javne finansije stabilne i da ima dovoljno sredstava da se obezbede sredstva za novi paket pomoći.

"Dobri rezultati koje smo postigli zahvaljujući odgovornom vođenju javnih finansija i finansijska konsolidacija koju smo sproveli prethodnih godina, omogućili su nam da imamo jedan od najvećih paketa pomoći prethodne godine, ali i da nastavimo sa tom praksom", rekao je Mali.

Rezultati su ono što, kaže, smeta Nikeziću i Ðilasu, zbog čega se bave, kako navodi, "gnusnim lažima i minimizuju sve rezultate koji se postižu bez njih u fotelji".

"Ali, na njihovu žalost, realnost je drugačija od fikcije kojoj teže, jer laži i paušalne ocene ne otvaraju put ka osvajanju vlasti po svaku cenu", ocenio je Mali.

Napomenuo je da građani treba da znaju da će država, kako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i najavio, do Sretenja definisati dodatni paket pomoći privredi.

Mali je istakao da se radi na analizama jer je namera da se novac usmeri na pravi način, da bi stigao do onih kojima je to zaista neophodno.

"Razmatra se više opcija, a najverovatnije će biti reči o isplati polovine minimalne zarade, kao i dodatna podrška za naše najstarije sugrađane tokom godine", objasnio je Mali.

Ministar je podsetio da je država 2020. godine izdvojila 12,7 odsto BDP-a, odnosno 704 milijarde dinara za pomoć privredi i stanovništvu.

Ocenio je da saopštenja koja plasiraju iz S SP mogu jedino da osiguraju još dublje "zaglibljivanje u političkom blatu".

"Politika laži i krađe je neslavna istorija, koja se ne sme zaboraviti, ali javnost je već dovoljno užasnuta njihovom zaostavštinom, tako da se nećemo ponovo podsećati svih malverzacija, zbog kojih smo i bili prinuđeni na teške reforme", naveo je Mali.

Kaže da je Srbija danas zemlja budućnosti i zemlja u kojoj i građani i privreda znaju da država stoji iza njih, a ne samo iza interesa pojedinaca, kako je to bio slučaj u vreme bivše vlasti.

Naime, Nikezić u današnjem saopštenju tvrdi da je pomoć od 16.000 dinara po radniku nedovoljna da bi se sačuvalo 200.000 radnih mesta u najugroženijim sektorima, a suvišna u firmama koji rade isto ili bolje nego pre krize.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

16 h

Podeli: