Do Sretenja novi paket pomoći; "Biće i za penzionere"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će do Sretenja biti donet dodatni paket pomoći privredi.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.01.2021.

21:30

Do Sretenja novi paket pomoći;
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

"Danas sam imao duge razgovore sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom Sinišom Malim i govorili smo o velikim ekonomskim merama", rekao je Vučić.

Kako je rekao, to neće biti izdašna pomoć kao prvi paket, ali će biti nova injekcija za kompanije, privredu, preduzetnike, mala, srednja, pa i velika preduzeća, što je, kaže, 1.052.000 ljudi koji su obuhvaćeni tim sistemom.

Vučić je precizirao da će to najverovatnije biti pomoć u vidu isplate dva ili tri puta po pola minimalca, što je, kaže, ogromna pomoć i podrška.

Biće i sektorske pomoći za turizam, za hotelijere, turističke agencije, vodiče, za autobuske prevoznike, sa još pola minimaca.

Naveo je da će država nastojati da dodatno pomogne i penzionerima, pored povećanja penzije od 5,9 odsto, koliko će dobiti u februaru, kada prime januarsku penziju. Simbolično, penzioneri bi do marta trebalo da dobiju pakete sa vitaminima C, D i cinkom, što su, kaže Vučić, sitnice, ali pokazuju deo brige da se izborimo za zdravlje.

Predsednik je dodao da će nastojati da se produže i garantne šeme, koje su se odlično pokazale, sa 1,5 mlrd, a ovog puta bi preko tog sistema, moglo da bude obezbeđeno još dva puta po 500 miliona.

Vučić je naveo da se za sedam dana očekuju prvi dogovori sa DFC-om vredni 300 do 400 miliona dolara.

“Ako bismo mogli još jednu milijardu za preduzeća da obezbedimo preko garantnih šema… To je ono što mogu da obećam, a razmišljamo na koji način tokom godine da pomognemo građanima ne bismo li podstakli opštu potrošnju”, rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

21 h

Podeli: