Promene na tržištu nekretnina? Prosečan kupac ima 100.000 evra, ali kupuje manje kvadrata VIDEO

Prema najavama agencija za nekretnine cene stanova i poslovnih prostora ove godine trebalo bi da budu nešto niže u odnosu na 2020.

Srbija

Izvor: B92, TV Prva

Subota, 09.01.2021.

11:27

Promene na tržištu nekretnina? Prosečan kupac ima 100.000 evra, ali kupuje manje kvadrata VIDEO
Foto: Depositphotos/Patryk_Kosmider

Dok se prethodne godine više gradilo, nekretnine su se slabije prodavale. Hoće li ova godina promeniti stanje na tržištu nekretnina?

"Teško je reći, ali u ovom trenutku nema nagoveštaja da će cene nekretnina ići naniže", kaže za Prvu TV Kaća Lazarević, agent za nekretnine.

"Cene su u blagoj stagnaciji, možda zbog praznika, novogradnja se i dalje jako dobro prodaje a i svedoci smo koliko se zida", dodaje ona.

"Cena zakupa pala je još od početka pandemije, i ne popravlja se situacija, teško je izdati stan u ovim uslovima pandemije, ljudi izdaju bar da im se pokriju troškovi", kaže Lazarevićeva.

"Najviše se traže luksuzni stanovi, ima dovoljno kupaca koji bi platili 3-5 hiljada evra za takve stanove", kaže ona.

Prema njenim rečima, prosečan kupac sada može da izdvoji oko 100.000 evra, do pre godinu-dve imali smo prosek od 50.000 evra, ali se sada za taj novac može kupiti mnogo manje kvadrata nego ranije.

Osim toga, Lazarevićeva kaže da Novi Beograd prednjači u svakom smislu kao najtraženiji deo za potencijalne kupce, a tu je i Vračar, Senjak dok se vraća i Dedinje.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: