Posle Zaječara i Leskovca, i projekat izgradnje stadiona u Loznici spreman za realizaciju

Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima donela je odluku o dodeli ugovora za izgradnju stadiona u Loznici grupi ponuđača koja je jedina dostavila ponudu.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 29.12.2020.

08:06

Posle Zaječara i Leskovca, i projekat izgradnje stadiona u Loznici spreman za realizaciju
Foto: Depositphotos, DarioStudios, 9085374

Posao je dodeljen firmama Termomont doo Beograd, Teming Electrotechnology doo Niš, MPP Jedinstvo ad Sevojno, Geourb group doo Beograd, Saša Milosavljević PR Centar za preventivni inženjering, projektovanje, edukaciju i savetovanje BP Consulting Kruševac, Tron Tex doo Novi Sad, CEP doo Beograd i Dim trade Beograd.

Nakon što je javna nabavka za projekat i radove na izgradnji gradskog stadiona Lagator u Loznici obustavljena sredinom decembra, jer na tender nije pristigla nijedna prihvatljiva ponuda, Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima donela je odluku o dodeli ugovora grupi ponuđača koja je jedina dostavila ponudu, piše eKapija.

Vrednost ugovora iznosi 3 milijarde dinara bez PDV-a (3,6 milijardi dinara aa PDV-om), a procenjena vrednost javne nabavke bila je 2,5 milijardi dinara. Kako je navedeno u obrazloženju odluke, zakonom je predviđena mogućnost da naručilac može dodeliti ugovor ponuđaču čija ponuda sadrži ponuđenu cenu veću od procenjene vrednosti javne nabavke.

"U konkternom slučaju naručilac je na osnovu pribavljenih nezavisnih mišljenja projektanata utvrdio da ponuđena cena predstavlja realnu tržižnu cenu po kojoj se može efikasno i kvalitetno realizovati predmet javne nabavke.

Takođe, naručilac je odlučio da dodeli ugovor ponuđaču s obzirom da ima obezbeđena finansijska sredstva potrebna za isplatu razlike između ponuđene cene i procenjene vrednosti javne nabavke", navodi se u objašnjenju.

Kako je u prethodno sprovedenom otvorenom postupku pristigla samo jedna neprihvatljiva ponuda, naručilac pokreće konkurentni postupak sa pregovaranjem.

S obzirom da će naručilac pozvati da podnesu ponudu sve ponuđače koji su u otvorenom postupku podneli ponudu, odnosno jedinog ponuđača koji je podneo ponudu, kao i da početni uslovi javne nabavke nisu bitno izmenjeni, naručilac nije dužan da objavi javni poziv.

Jedina dostavljena ponuda je ocenjena kao prihvatljiva, a ponuđač je dostavio sve tražene dokaze o ispunjenosti kriterijuma za kvalitativni izbor privrednog subjekta, precizirano je u odluci.

Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima nedavno je odabrala izvođače za projektovanje i gradnju stadiona u Leskovcu i Zaječaru, čija će ukupna vrednost biti veća od 5,8 milijardi dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: