"Radili za Novu godinu ili ne - neće mnogo uticati na situaciju" VIDEO

Da li će se noćnim klubovima, barovima i restoranima dozvoliti da rade?

Srbija

Izvor: B92, TV Prva

Petak, 25.12.2020.

10:25

Foto: Printskrin, TV Prva

Planira se više stotina proslava za novogodišnje praznike širom Srbije. To tvrdi Miša Relić iz Udruženja noćnih klubova i barova.

"Šta god Krizni štab danas odlučio, neće mnogo uticati na situaciju u ugostiteljstvu. Mi već osam meseci ne radimo, govorim o noćnim klubovima i barovima i - radili za Novu godinu ili ne radili, nama treba ozbiljna pomoć države i ozbiljna pomoć grada Beograda, koji iz nekog razloga izbegavaju da razgovaraju s nama, a kamoli nešto drugo. Ako me pitate šta lično očekujem, očekujem da će biti neki lokdaun, što bi možda bilo i najlogičnije ako se već ne radi. Jer, ako se ne napravi lokdaun, u Beogradu će se održati negde između 300 i 500 žurki za Novu godinu", rekao je Relić za TV Prva.

Kaže da će se te žurke održavati u privatnim stanovima.

"Air Bnb - ti stanovi su sada potpuno prazni. Iznajmi ekipa stan od 30-40 kvadrata, njih 30-40 dođe na tu žurku. Znate kako je kad krenete s jedne na drugu žurku, to je idealno leglo zaraze", objasnio je Relić.

Kaže da mu je potpuno nejasno zašto Krizni štab zatvara restorane.

"Ljudi se svakako okupljaju po kućama, u grupama od četiri do šest, ne sede na dva metra razdaljine, nemaju novi escajg za svako jelo, nemaju taj broj čaša koji im je potreban i tako dalje. Tako da ne vidim zašto restorani ne rade", naveo je Relić.

Navodi da se mere vrlo lako kontrolišu:

"Kada kaznite tri restorana sa po pola miliona ili milion dinara, verujte da taj nikad više neće prekršiti mere."

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: