Ruski avio-prevoznik uvodi letove za Beograd

Ruska avio-kompanija Nordvind erlajns planira da uvede letove između moskovskog aerodroma Šeremetjevo i Beograda čim dobije dozvolu vlade.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 22.12.2020.

16:39

Ruski avio-prevoznik uvodi letove za Beograd
Foto: Epa/KHALED ELFIQI

Planirano je da prvi let bude već u nedelju, međutim, malo je verovatno da će avio-prevoznik tako brzo dobiti neophodne dozvole, pa još nije počeo prodaju karata, piše portal Eks-Ju aviejšen (Exyuaviation).

Letove između Srbije i Rusije trenutno izvode dva nacionalna avio-prevoznika – Er Srbija i Aeroflot. Građanima Rusije i Srbije dozvoljen je ulazak u te dve zemlje, ali se mora putovati neprekidnim letovima (non-stop) između dve prestonice, piše portal.

Zbog povećane tražnje karata, Aeroflot koristi širokotrupni erbas A330-300 na jednoj od svoje dve nedeljne rotacije na toj ruti, od početka decembra do sredine januara, dok Er Srbija ima zakazane čarter letove za Moskvu svojim avionom A330-200, kao i čarter letove do Sankt Peterburga koje koriste radnici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: