Brnabić: Milijarda evra samo za zdravstvenu infrastrukturu

Beograd -- Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je danas da Srbija trenutno ulaže milijardu evra samo u zdravstvenu infrastrukturu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC
Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Brnabić je povodom otvaranja nove kovid bolnice u Batajnici rekla da je ona i bukvalno spasla živote ljudi, i dodala da su tokom pandemije jedino još u Kini i Rusiji izgrađene nove bolnice za prijem korona pozitivnih pacijenata.

Brnabić je rekla da to što su za četiri meseca izgrađene dve nove bolnice predstavlja verliki ponos ali i uspeh cele Srbije i pokazatelj koliko Srbija može da uradi.

"Neverovatno je da ćemo iz borbe protiv korone izacći jači nego pre nje. U ekonomskom smislu, naša privreda će 2020. godinu završiti sa najboljim rezultatima u čitavoj Evropi", istakla je Brnabić za TV Hepi i podsetila da su "pre 2012. godine sve države Zapadnog Balkana imale i veće plate i veće penzije od nas".

Dodala je da će Srbija iz aktuelne zdravstvene krize izaći sa velikim brojem novih laboratorija sa najmodernijom opremom.

Govoreći o vakcinmama ona je navela da će se sve učiniti da bude što pre i da postoji siroki spektar, a da će vakcine biti besplatne.

Rekla je i da vakcine neće biti obavezne, ali da će se apelovati na ljude da je prime.

Brnabić je ocenila kao "nedopustivo" da neko govori da u Srbiji ne postoji sloboda medija ili da neko vrši pritisak na pravosuđe.

"Ako može to sve, nemojte samo da čitam u izveštajima o napretku (u pristupanju EU) da ne postoji sloboda medija i pritisci", rekla je Brnabić, i dodala da kritike na odgovor države na zdravstvenu krizu, predstavljaju "populističke i političke ocene".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 189 idi na stranu