Za 10 dana još jedan minimalac za turizam i ugostiteljstvo, penzionerima po 5.000

Beograd -- Vlada Srbije izdvojila je danas 1.980.000.000 dinara kao meru podrške opstanku i razvoju turističke i ugostiteljske privrede.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Epa/KOCA SULEJMANOVIC
Foto: Epa/KOCA SULEJMANOVIC

Ovim sredstvima u narednih deset dana biće isplaćena još jedna minimalna zarada za zaposlene u ugostiteljstvu, hotelijerstvu, turističkim i rentakar agencijama, saopšteno je posle sednice vlade.

Vlada je, naime, usvojila uredbu o utvrđivanju programa rasporeda i korišćenja subvencija za podršku radu ugostiteljske i turističke privrede zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom bolesti kovid 19 izazvane virusom SARS-COV-2.

Imajući u vidu da turizam predstavlja izuzetno važnu granu nacionalne ekonomije i ima značajan doprinos u ukupnom bruto domaćem proizvodu, Vlada Srbije izdvojila je 1.980.000.000 dinara kao meru podrške opstanku i razvoju ove grane privrede, navodi se u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju sa medijima.

Penzionerima po 5.000

Vlada Srbije usvojila je danas odluku da se u naredne dve nedelje isplati jednokratna pomoć penzionerima u iznosu od po 5.000 dinara.

Više od 1,7 miliona penzionera dobiće ovu pomoć od države, za šta je obezbeđeno 8,6 milijardi dinara, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima posle sednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 189 idi na stranu