Vučić: U narednih deset dana još jedan minimalac najugroženijima

U narednih deset dana isplatićemo još po jedan minimalac zaposlenima u najpogođenijim sektorima, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 03.12.2020.

22:00

Vučić: U narednih deset dana još jedan minimalac najugroženijima
EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

On je naglasio da se to odnosi na 72,5 hiljada zaposlenih u turističkim agencijama, rent-a-kar agencijama, ugostiteljima, hotelijerima...

"To je velika pomoć, donosimo sutra tu meru, a biće isplata za 10 dana", rekao je Vučić.

On je napomenuo da će ta finasijska pomoć mnogo značiti ovom sektoru koji je zbog pandemije koronavirusa posebno ugrožen.

Vučić je, istovremeno, rekao da će 17. i 18. decembra svim penzionerima biti isplaćeno po 5.000 dinara jednokratne pomoći, kao i da od januara penzije rastu za 5,9 procenata. On je naveo je za isplatu jednokratne pomoći penzionerima obezbeđeno 75 miliona evra.

Država nastoji i da pre kraja godine isplati ceo kredit koji je uzet od Azerbejdžana za put Čačak - Ljig. "To je težak kredit, ukupno 300 miliona evra. Platili smo nešto više od pola, sada hoćemo da vratimo kompletan dug, jer nije laka kamata od četiri odsto, uzeta još 2011. godine”, rekao je Vučić za RTS.

Sa tih 170 miliona, Srbija će za 0,42 odsto spustiti stopu javnog duga, na 57,4 odsto budžeta, dodao je Vučić. On je rekao da to neće mnogo opteretiti državnu kasu, jer je kaže, deficit od oko 8-9 odsto mnogo manji od razvijenih zemalja.

Predsednik Srbije govorio je i o izgradnji bolnica, borbi sa koronavirusom, dolasku vakcina...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: