Kako teku radovi na novom mostu preko Save: Do sada završeno 300 šipova, 13 greda... FOTO

Direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić obišao je budući most preko Save u okviru auto-puta i brze saobraćajnice Ruma – Šabac – Loznica.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Koridori Srbije
Foto: Koridori Srbije

On je, sa direktorom kompanije Azvirt u Srbiji Muratom Tuhogluom i predstavnicima Stručnog nadzora, obišao radove, kako bi se upoznao sa dinamikom radova i daljim planovima izgradnje mosta.

Antić je izrazio zadovoljstvo zbog do sada postignutih rezultata i radova koji se odvijaju u skladu sa planiranom dinamikom i naglasio da je neophodno poštovanje utvrđenih ciljeva, kao i maksimalno angažovanje svih učesnika u ovom projektu.

"Radovi na projektu izgradnje mosta preko Save teku prema utvrđenom planu, zahvalni smo izvođaču radova, našem partneru, kompaniji Azvirt iz Azerbejdžana i direktoru Tuhogluu. Za nas je posebno značajno maksimalno angažovanje i dobra saradnja sa ostalim učesnicima na projektu, kao i zajednički napori da radovi budu izvedeni prema utvrđenim standardima i zadatim rokovima", rekao je Antić.

Foto: Koridori Srbije
Foto: Koridori Srbije

Direktor je, nakon obilaska radova, održao radni sastanak u prostorijama gradilišnog kampa i naglasio snažnu podršku ovom projektu od državnog značaja, koju pružaju predsednik Aleksandar Vučić, Vlada Republike Srbije i ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Antić je izrazio spremnost za maksimalno lično angažovanje i u tom smislu najavio održavanje sastanaka na nedeljnom nivou sa svim učesnicima na ovom projektu.

Do sada je završeno 300 šipova, 13 naglavnih greda i 7 stubova, a u toku je postavljanje skele i oplate za izradu rasponske konstrukcije.

Foto: Koridori Srbije
Foto: Koridori Srbije

Planirana dužina mosta preko Save je 1.361 metar, biće fundiran na 371 šipu, sa ukupno 45 naglavnih greda i 47 stubova. Glavni raspon između stubova S6 i S7, na osnovu dimenzija plovidbenog puta, iznosi 155 metara, što predstavlja najveći i najzahtevniji raspon za izvođenje.

Podsećanja radi, komercijalni ugovor o projektovanju i izvođenju radova na auto-putu Ruma – Šabac i brzoj saobraćajnici Šabac – Loznica, zaključen je 19.11.2019. Ukupna dužina ove saobraćajnice je 77 kilometara, a planirana je izgradnja ukupno 56 objekata, od čega 54 mosta i 2 petlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 189 idi na stranu