"Građani koji imaju kredit, a i dalje su u problemu, baš su u problemu" VIDEO

Svetu preti dužnički cunami, kažu ekonomisti. Direktor portala Kamatica Dušan Uzelac poručuje da racionalno upravljanje finansijama u kući "nije nemoguće".

Srbija

Izvor: B92, TV Prva

Nedelja, 29.11.2020.

12:53

Foto: Depositphotos, Rangizzz

Hoće li pojedini građani Srbije potražiti spas u "ličnom bankrotu"? Koliko je onih koji već ne uspevaju da izmire sve obaveze?

Dušan Uzelac kaže da kod nas ne postoji institucija "ličnog bankrota".

Uzelac zagovara rasterećenje dugova onih koji su prezaduženi, finansijski ugroženi i "nemaju nikakvu mogućnost da se iskobeljaju".

"To je lični stečaj takozvani. To ne postoju na nivou institucija, zakona a i pitanje je kad će i da l će biti", objasnio je Uzelac.

Racionalno upravljanje finansijama u kući nije nemoguće. "Računajte, stavite na papir, rasporedite troškove", rekao je Uzelac.

Krediti nisu rešenje problema, optimizacija troškova je ono što trajno rešava problem finansija, a kredit bi trebalo da je rešenje trenutnog problema, poručio je.

"Građani koji imaju kredit, i i dalje su u problemu, su baš u problemu", kaže i dodaje da je jedino rešenje "promena navika".

Opširnije u video- prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: