"Slike koje smo juče videli iz tržnog centra je nešto što zaista rastužuje" VIDEO

Ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević izjavila je da su slike koje smo juče videli u tržnim centrima povodom Crnog petka nešto što zaista rastužuje.

Srbija

Izvor: B92, TV Prva

Subota, 28.11.2020.

10:00

Foto: Printskrin/TV Prva

"Slike koje smo videli mene su lično rastužile. Značajan broj građana nosi maske, to je nešto što teši. Ukolko se maske nosi na ispravan način to je značajan vid prevencije. Ali vidimo i da se nose ispod nosa. Ne nose se maske da bi bili bebedni ako neko vrši kontrolu, već da bi zaštitili sebe i svoje porodice", rekla je ona.

Upitana da li će slike sa "Crnog petka" da se odraze na epidemiološku situaciju, ona je ocenila da "čim se dozvoli ovakava vrsta okupljanja, do sada nam je virus pokazao da iskoristi takvu situaciju".

Zna se da su zatvoreni prostori faktori rizika, da je povećan broj ljudi značajan faktor rizika i to su sve inforimacije dostupne svakoj osobi, rekla je ona.

"Suština je ako svi nosimo maske i nalazimo se na distanci nama nijedna druga mera ne bi bila potrebna", rekla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: