Potpisan ugovor sa izvođačem radova u KC Vojvodine, vredan 28,5 miliona evra VIDEO

Ministar Zlatibor Lončar i izvršni direktor Konzorcijuma GH holding Gregor Jernejc potpisali su ugovor o izgradnji i rekonstrukciji Kliničkog centra Vojvodine.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 27.11.2020.

12:20

Default images

Potpisivanju ugovora sa izabranim izvođačem radova u Vladi Srbije prisustvovala je i premijerka Ana Brnabić, kao i šefica Regionalnog predstavništva EIB za Zapadni Balkan Dubravka Negre.

Radovi u KCV obuhvataju rekonstrukciju i dogradnju lamela B i C Urgentno-dijagnostičkog centra površine više od 33.000 kvadratnih metara, dogradnju tople veze sa postojećim klinikama u sklopu KCV, kao i tehničkih blokova sa saobraćajnicama i parkinzima.

U sklopu lamela B i C biće hirurški blok sa 16 operacionih sala, jedinice intenzivne i poluintenzivne nege i stacionar sa ukupno 348 kreveta.

Glavni prijekat za taj klinički centar je završen 2015. godine, a građevinska dozvola dobijena oktobra 2016. godine.

Za izvođača radova na tenderu je izabran Konzorcijum "GH holding" iz Ljubljane i Delta inženjering iz Beograda.

Izvođač ima rok od 30 dana da počne pripremne radove, a rok za završetak radova je 29 meseci od potpisivanja ugovora između investitora i izviđača radova.

Potpisivanju ugovora su prisustvovali i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković i direktorka KCV Edita Stokić.

Dubravka Negre: "Vrednost radova 28,5 miliona evra"

Šefica Regionalnog predstavništva Evropske investicione banke za Zapadni Balkan Dubravka Negre poručila je da je vrednost ugovorenih radova 28,5 miliona evra.

"To je deo sveobuhvatnog projekta od 200 miliona evra na koji se Evropska investiciona banka obavezala još 2006. godine. Srbija je prva zemlja u koju smo počeli da ulažemo u zdravstveni sektor u ovom delu Balkana", kazala je ona.

Lončar: "Rok 29 meseci"

"Rok za KC Vojvodine je 29 meseci, s tim što želim da se ogradim, može da bude malog probijanja zbog epidemiološke situacije", kazao je ministar Lončar.

Brnabićeva: "Ulaganja i u dve nove bolnice"

"Žao mi je što nismo stigli da završimo radove na Infektivnoj klinici u okviru Kliničkog centra Srbije. Oni su trenutno u toku, očekujemo da ćemo u aprilu moći da otvorimo renoviranu Infektivnu kliniku", poručila je premijerka Ana Brnabić.

U toku su radovi, podsetila je, na dve nove bolnice koje su u ovom trenutku namenjene isključivo za borbu protiv koronavirusa - u Beogradu i Kruševcu. Ulaganja u te dve bolnice su 80 miliona evra.

"Fokus na jačanju zdravstvena sistema ostaje jedan od ključnih prioriteta Vlade", naglasila je ona.

Kako je dodala, u planu je poseta Izraelu i otvaranje predstavništva Privredne komore Srbije tamo.

"Na tome se radi, to je skoro gotovo, imamo osobu koja će voditi to predstavništvo. To je takođe jedna od tačaka Vašingtonskog sporazuma", rekla je premijerka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: