Posao od 200 miliona evra: Uskoro radna grupa za projekat toplovoda Obrenovac - Novi Beograd

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da je izgradnja toplovoda TENT A - Obrenovac - toplana Novi Beograd važan projekat za Beograd.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 24.11.2020.

15:49

Posao od 200 miliona evra: Uskoro radna grupa za projekat toplovoda Obrenovac - Novi Beograd
Foto: Depositphotos, STELLANOVA

Ona je najavila da će za taj projekat biti formirana radna grupa kako bi se on realizovao efikasno.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, realizacija tog projekta bila je tema današnjeg sastanka ministarke Mihajlović sa zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem i predstavnicima "Beogradskih elektrana", a na kojem je rečeno da se o tom projektu govori duže od dve decenije.

"Kako bismo osigurali da se sve pripreme za realizaciju projekta odvijaju maksimalno efikasno, formiraćemo posebnu radnu grupu za ovaj projekat, u kojoj ćemo okupiti sve učesnike, i iz Vlade, i iz javnih preduzeća, i predstavnike Grada Beograda", istakla je Mihajlović.

Za taj projekat u januaru je potpisan ugovor sa izvođačem, kineskom kompanijom "Pauer konstrakšen korporejšenn of Čajna", vredan 193,7 miliona evra, za koji će investitor biti Grad Beograd. Izgradnjom tog toplovoda, EPS će postati važan proizvođač toplotne energije u Beogradu, dodala je Mihajlović.

Na sastanku je razgovarano i o saradnji Ministarstva i Grada Beograda na projektima u oblasti energetske efikasnosti i modernizaciji toplana i sistema daljinskog grejanja. Sastanku su prisustvovali i pomoćnik gradončelnika Beograda Andreja Mladenović i direktor JKP "Beogradske elektrane" Rade Basta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: