Posao od 200 miliona evra: Uskoro radna grupa za projekat toplovoda Obrenovac - Novi Beograd

Beograd -- Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da je izgradnja toplovoda TENT A - Obrenovac - toplana Novi Beograd važan projekat za Beograd.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, STELLANOVA
Foto: Depositphotos, STELLANOVA

Ona je najavila da će za taj projekat biti formirana radna grupa kako bi se on realizovao efikasno.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, realizacija tog projekta bila je tema današnjeg sastanka ministarke Mihajlović sa zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem i predstavnicima "Beogradskih elektrana", a na kojem je rečeno da se o tom projektu govori duže od dve decenije.

"Kako bismo osigurali da se sve pripreme za realizaciju projekta odvijaju maksimalno efikasno, formiraćemo posebnu radnu grupu za ovaj projekat, u kojoj ćemo okupiti sve učesnike, i iz Vlade, i iz javnih preduzeća, i predstavnike Grada Beograda", istakla je Mihajlović.

Za taj projekat u januaru je potpisan ugovor sa izvođačem, kineskom kompanijom "Pauer konstrakšen korporejšenn of Čajna", vredan 193,7 miliona evra, za koji će investitor biti Grad Beograd. Izgradnjom tog toplovoda, EPS će postati važan proizvođač toplotne energije u Beogradu, dodala je Mihajlović.

Na sastanku je razgovarano i o saradnji Ministarstva i Grada Beograda na projektima u oblasti energetske efikasnosti i modernizaciji toplana i sistema daljinskog grejanja. Sastanku su prisustvovali i pomoćnik gradončelnika Beograda Andreja Mladenović i direktor JKP "Beogradske elektrane" Rade Basta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 181 idi na stranu