"Pojačaćemo aktivnosti na privatizaciji, javni pozivi za dvadesetak preduzeća"

Ministarstvo privrede će pojačati aktivnosti na privatizaciji i raspisaće javne pozive za 20-tak preduzeća, najavila je ministarka Anđelka Atanasković.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 24.11.2020.

14:13

Foto: Depositphotos, Tzido

Ministarstvo će u narednom periodu raspisti javne pozive za oko 20 preduzeća od oko 70 koja se trenutno nalaze u privatizacionom portfoliju Ministarstva, a za koje je to moguće, rekla je ona.

Atanasković je na Beogradskom ekonomskom forumu rekla da očekuje iskorake kada je u pitanju privatizacija Petrohemije.

Navela je i da su u prethodnih pet godina uspešno rešeni najveći izazovi, kao što su veliki giganti - Železara, Galenika, RTB Bor i PKB korporacija te da možemo biti zadovoljni dosadašnjim rezultatima.

"Verujemo da ćemo za ostale velike kompanije naći rešenje. Očekujemo iskorake kada je u pitanju privatizacija Petrohemije", istakla je ministarka privrede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: