Uređenje Crvenog krsta u Beogradu: U 2022. godini kraj dobija novi trg i podzemnu garažu VIDEO

Beograđani mogu da očekuju izgradnju novog trga i podzemne garaže na Crvenom krstu, čiji se kraj planira 2022. godine.

Srbija

Izvor: B92, TV Prva

Ponedeljak, 23.11.2020.

15:39

Uređenje Crvenog krsta u Beogradu: U 2022. godini kraj dobija novi trg i podzemnu garažu VIDEO
Foto: Printskrin, TV Prva

Trg će biti izgrađen ispred Beogradskog dramskog pozorišta, a prema rečima glavnog gradskog urbanista, Marka Stojčića, sledeće godine će biti raspisan javni arhitektonsko-urbanistički konkurs.

"Imaćemo između 250 i 300 parking mesta. U planu je i izmeštanje benzinske stanice u Žičkoj ulici", kazao je Stojčić za TV Prva.

Kako je dodao, ovo je drugi po značaju javni otvoreni prostor na opštini Vračar, posle Svetosavskog platoa. On je podsetio da je ukupno 56 javnih garaža planirano na teritoriji čitavog Beograda.

"Konkretno, na opštini Vračar imamo garažu koja je već isprojektovana, od Nove godine idemo u dalju fazu pribavljanja dozvola. Ona se nalazi u Skerlićevoj ulici i očekujemo da će biti u funkciji 2022. godine", naveo je.

Za više informacija, pogledajte video.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: