U budžetu za 2021. subvencije za Fijat i Er Srbiju

Beograd -- Za subvencije privatnim preduzećima u predloženom budžetu za 2021. godinu namenjeno je ukupno 14,9 milijardi dinara, medju kojima su Fijat i Er Srbija.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/alexlmx
Foto: Depositphotos/alexlmx

Ta sredstva predviđena su u razdelu Ministarstva privrede kao ulaganja od posebnog značaja. Sredstva su, između ostalog, namenjena za sprovođenje ugovora o zajedničkom investicionom ulaganju izmedju Republike Srbije i Fijata, i ugovora o osnivanju Er Srbije.

Za izmirenje preuzetih obaveza po ugovorima o dodeli sredstava za direktne investicije subvencije su namenjene za Džonson elektrik Niš, Kromberg i Šubert Kruševac, Eseks Zrenjanin, ZF Srbija Pančevo, MTU Beograd, Henkel Srbija Beograd, Linglong Zrenjanin, Planinku Kuršumlija, Hemijsku industriju Nevena Beograd i druge.

Sredstva za subvencije su, kako se precizira, namenjena za izmirenje preuzetih obaveza iz Uredbe o uslovima i načinu privlačenja direktnih investicija.

U predloženom budžetu ne navode se konkretni iznosi subvencija za svako privatno preduzeće kome su ta sredstva namenjena.

strana 1 od 181 idi na stranu