"RTB Bor jedna od najvažnijih investicija, mora da se radi brže i efikasnije"

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović sastala se sa Đan Simingom, generalnim direktorom kompanije Serbia Ziđin koper, većinskim vlasnikom RTB Bor.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 20.11.2020.

17:36

Foto: Depositphotos, chepko

Mihajlovićeva je istakla da je reč o jednoj od najvažnijih investicija u zemlji, zahvalila ambasadi NR Kine, sa kojom je ostvarena uspešna saradnja i dobri rezultati u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, te izrazila uverenje da će se tako nastaviti i u Ministarstvu rudarstva i energetike.

"Ministarstvo je otvoreno i tu da vam bude podrška 24 sata, sedam dana u nedelji. Od vas očekujem da definišete strategiju razvoja obe kompanije, ukoliko je nemate očekujem da to pripremite, jer je investiranje i u Ziđin koper i u Ziđin majning za nas od izuzetnog značaja. Tu smo da podržimo tekuće projekte i vaše investicije i planove za zaštitu životne sredine, želimo da se projekti sprovode brže i efikasnije, jer svima nam je stalo do toga da imamo što više uspeha i da napravimo dobre rezultate. Mi smo partneri u ovom poslu i ono što radimo hoćemo da bude brže i efikasnije, to je u interesu i naše države i kompanije", poručila je Mihajlovićeva.

Đan Siming je zahvalio na podršci Vlade i Ministarstva na projektima koje kompanija realizuje u Srbiji i rekao da kompanija Ziđin koper planira da investira u Srbiju 1,26 milijardi dolara, dok ukupne planirane investicije ove i kompanije Zijin majning iznose preko tri milijarde dolara.

"Do sada smo u RTB Bor uložili 640 miliona dolara. Pored aktivnosti na proširenju i sanaciji postrojenja, ulažemo u zaštitu životne sredine i unapređujemo uslove i bezbednost na radu. Zasadili smo više od 56.000 sadnica u industrijskoj zoni, a za 88 odsto smanjili povrede na radu u ovoj godini. Mi smo multinacionalna kompanija, koja posluje u 10 zemalja sveta, a u Kini smo jedna od najvećih baza za proizvodnju zelene energije. Zaštita životne sredine jedan je od naših prioriteta i na tome radimo i u Srbiji. Vaša podrška u efikasnijoj realizaciji projekata nam je važna", rekao je Đan Siming.

Na sastanku je, između ostalog, bilo reči o trenutnim projektima – proširenju kapaciteta na površinskom kopu Veliki krivelj i aktivnostima na izgradnji novog flotacijskog postrojenja na površinskom kopu Južni revir, Majdanpek.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: