Mediji: Zara odlazi; Zara: Biće saopštenje

Beogradski mediji preneli su vest da je modna kompanija Zara saopštila svojim kupcima da zatvara nekoliko objekata u Srbiji.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 20.11.2020.

13:51

Mediji: Zara odlazi; Zara: Biće saopštenje
Foto: EPA, MARCEL GUINOT

Iz kompanije Zara su za B92.net rekli da informacije o zatvaranju još ne mogu da daju i potvrdili da će o tome izdati saopštenje.

Kako su naveli mediji, kompanija je svojim kupcima poslala saopštenje da zatvara nekoliko maloprodajnih objekata u Srbiji, te zbog toga i nude onlajn rasprodaju sa sniženjima i do 80 odsto.

Kasnije je ova vest demantovana.

Podsetimo, početkom juna kompanija Intedeks, kojoj pripada Zara, najavila je plan restrukturiranja od 2,7 milijardi evra, kojim se predviđa zatvaranje do 1.200 prodavnica širom sveta.

Španska grupacija, u čijem su sastavu i prodajni lanci Zara i Masimo Duti, ima za cilj da u okviru restrukturiranja poveća prodaju putem interneta za 25 procenata u ukupnoj prodaji do 2022. godine, u odnosu na prošlogodišnji porast od 14 procenata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

19 h

Podeli: