Postavljen kamen temeljac: Još jedna beogradska opština dobija tržni centar FOTO

Beograd -- U Obrenovcu je danas položen kamen temeljac za novi tržni centar u toj opštini.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Kamen temeljac položio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, zajedno sa predsednikom opštine Obrenovac Miroslavom Čučkovićem i direktorom kompanije "RC Europe" Mihaelom Avgustinom,

Vesić je tom prilikom rekao da izgradnja ovog tržnog centra pokazuje da je Srbija dobro mesto za investiranje, prenosi Beoinfo.

"Ovo nije prvi investitor koji kaže da mu je ovo drugi, treći, četvrti ili peti projekat i da će nastaviti da investira u Srbiju. To je ono za šta smo se borili svih ovih godina, da država promeni odnos prema investitorima. I ova investicija to pokazuje, jer ova kompanija ulaže ovde 7,7 miliona evra, što je mogla da učini i u nekoj drugoj državi", rekao je Vesić.

On je naveo da je Grad Beograd, zaključno sa 31. oktobrom, izdao građevinske dozvole za skoro 883.500 kvadrata.

Grad Beograd je, nezavisno od opština i Republike, izdao ukupno 164 građevinske dozvole i 881 lokacijski uslov. To znači da ćemo ponovo, kao Grad, već treću godinu zaredom izdati građevinske dozvole za više od milion kvadrata. Kada dodamo ono što rade Republika i opštine, tu će biti građevinskih dozvola za verovatno oko milion i po kvadrata, rekao je Vesić i istakao da je to pokazatelj da se zemlja razvija.

On je naglasio da se po broju kranova može videti da li se neka zemlja razvija ili ne, i dodao da ga posebno raduje što je Beograd grad kranova u kome se na svakom koraku može videti da se gradi.

"Naša obaveza je da obezbedimo radna mesta za ljude", rekao je Vesić i dodao da je u Beogradu od 2012. godine otvoreno 191.000 novih radnih mesta. Kako je istakao, važno je da se investira u svakom delu Beograda, jer Beograd treba da postane grad za sve građane koji u njemu žive, bez obzira na to da li su u centru grada ili prigradskim delovima. "Isto tako je važno da i prigradske opštine dobiju tržne centre gde će sugrađani moći da kupuju, ali i provode vreme u druženju", rekao je zamenik gradonačelnika.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Miroslav Čučković je izrazio zadovoljstvo zbog izgradnje tržnog centra, navodeći da se na taj način nastavlja sa nizom ispunjenih obećanja u Obrenovcu.

"Gradilišta su prostor u kome se najbolje snalazimo i ponosni smo na činjenicu da je Obrenovac jedno od najvećih gradilišta u Beogradu i Srbiji. Lokomotiva razvoja Beograda je upravo ovde i posebno me raduje što ne postoji nijedna građevinska mašina bilo koje vrste, a da nije uposlena u Obrenovcu", rekao je Čučković.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Mihael Avgustin je rekao da je ovo njihov četvrti tržni centar u Srbiji, navodeći da su ostala tri već završena, u Vršcu, Kraljevu i Užicu.

Precizirao je da će tržni centar u Obrenovcu imati oko 8.300 kvadratnih metara, 20 lokala i oko 200 parking mesta.

"Plan je da se ovaj tržni centar otvori u maju sledeće godine. Drago nam je što će ovom investicijom Obrenovac i okolina dobiti dodatnih 250, možda i 300 novih radnih mesta", rekao je Avgustin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 181 idi na stranu