"Prioritet privlačenje investicija i otvaranje novih fabrika"

Ministar Siniša Mali kaže da će se sa kolegama iz vlade lavovski boriti da vlada napravi rezultate, kako u sferi ekonomije tako i u svim tačkama programa vlade.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 30.10.2020.

07:34

Foto: Ministarstvo finansija

On je u intervjuu za današnji Srpski telegraf rekao da je napravljen odličan izbor ministarki i ministara u novoj vladi, kao i da su kao tim spremni da se izbore sa brojnim izazovima i dodao da je prava stvar što će se još više ulagati u ekonomske reforme i program "Srbija 2025", zdravstvo, izgradnju novih puteva, pruga, beoogradskog metroa...

"Naravno prioritet nam ostaje privlačenje stranih direktnih investicija i otvaranje novih fabrika. Ono što je posebno važno jest da imamo stabilnu ekonomsku situaciju, najmanji pad BDP-a u Evropi, javni dug koji je pod kontrolom... Stvari koje je premijerka navela u ekspozeu nisu spisak lepih želja već realni ciljevi koje će vlada uspeti da ostvari", rekao je Mali.

Govoreći o kritikama opozicije, Mali je rekao to govori o njima i dodao da će vlada nastaviti da radi i da se bori, a da oni mogu da nastave da kritikuju jer ništa drugo ne znaju da rade.

Mali je istakao da bi voleo da se u narednih pet godina ostvari program "Srbija 2025", koja podrazumeva da će prosečna plata biti 900, a penzija 430 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: