"Prioritet privlačenje investicija i otvaranje novih fabrika"

Beograd -- Ministar Siniša Mali kaže da će se sa kolegama iz vlade lavovski boriti da vlada napravi rezultate, kako u sferi ekonomije tako i u svim tačkama programa vlade.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Ministarstvo finansija
Foto: Ministarstvo finansija

On je u intervjuu za današnji Srpski telegraf rekao da je napravljen odličan izbor ministarki i ministara u novoj vladi, kao i da su kao tim spremni da se izbore sa brojnim izazovima i dodao da je prava stvar što će se još više ulagati u ekonomske reforme i program "Srbija 2025", zdravstvo, izgradnju novih puteva, pruga, beoogradskog metroa...

"Naravno prioritet nam ostaje privlačenje stranih direktnih investicija i otvaranje novih fabrika. Ono što je posebno važno jest da imamo stabilnu ekonomsku situaciju, najmanji pad BDP-a u Evropi, javni dug koji je pod kontrolom... Stvari koje je premijerka navela u ekspozeu nisu spisak lepih želja već realni ciljevi koje će vlada uspeti da ostvari", rekao je Mali.

Govoreći o kritikama opozicije, Mali je rekao to govori o njima i dodao da će vlada nastaviti da radi i da se bori, a da oni mogu da nastave da kritikuju jer ništa drugo ne znaju da rade.

Mali je istakao da bi voleo da se u narednih pet godina ostvari program "Srbija 2025", koja podrazumeva da će prosečna plata biti 900, a penzija 430 evra.

strana 1 od 172 idi na stranu