Jednokratna pomoć zdravstvenim radnicima - 10.000 dinara

Beograd -- Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da će svi zdravstveni radnici dobiti jednokratnu podršku od 10.000 dinara, a stalno povećanje plata od prvog januara.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug/TARA RADOVANOVIC
Foto: Tanjug/TARA RADOVANOVIC

"Do kraja godine svi radnici u zdravstvu, njih 120.000, dobijaju jednokratnu podršku od 10.000 dinara", rekao je Vučić.

"Osim toga, od 1. januara zdravstvenim radnicima će biti najviše povećane plate u odnosu na ostale kategorije", kazao je Vučić obraćajući se javnosti nakon sastanka sa direktorima kovid-bolnica.

Vučić je podsetio da su "samo u ovoj godini kumulativno oko 22 posto uvećane plate zdravstvenim radnicima".

Rekao je i da ne možemo da zatvorimo ekonomiju, da zatvorimo život.

Predsednik Srbije izjavio je da radovi na izgradnji dve nove kovid bolnice, u Batajnici i u Kruševcu, idu po planu i da će bolnica u Batajnici biti otvorena do 1. decembra, a da će ustanova u Kruševcu početi da prima pacijente najkasnije do kraja godine. Kako je naveo, izgradnja tih bolnica će, zajedno sa opremom, koštati 80 do 90 miliona evra.

"Sve ovo mora neko da plati, država mora da plati i penzije i plate, a ako ekonomija ne radi, od čega ćemo da platimo? U ovom trenutku imamo u magacinu 955 stabilnih kliničkih respiratora, mobilnih 114, mi smo spremni, to nam je sve u rezervi", dodao je predsednik Srbije.

Rekao je da smo mnogo novca potrošili boreći se protiv korone. "Mnogo, mnogo, mnogo para", rekao je Vučić.

Vučić je, nakon sastanka sa direktorima bolnica, rekao da je razgovarano o više stvari: kako da se suprotstavimo zabrinjavajućim brojevima novozaraženih, kako da se obezbedi funksiconisanje zdravstvenog sistema, o opremanju bolnica, domova zdravlja i tome kako da ostali pacijenti koji nisu oboleli od kovida ne budu uskraćeni za zaštitu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 172 idi na stranu