Inspekcija na terenu: Kafićima koji ne poštuju mere preti privremeno zatvaranje

Niš -- Većina ugostiteljskih objekata u Nišu pridržava se propisanih epidemioloških mera republičkog Kriznog štaba, ali ima pojedinaca koji ih svakodnevno krše.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, apeyron
Foto: Depositphotos, apeyron

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kaže da sa republičkim inspektorima pokušavaju da pronadju model kako da pojedine ugostiteljske objekte koji ne poštuju mere - ograničenje radnog vremena do 23 sata i u objekte primaju više od 30 ljudi - zatvore privremeno na nekoliko dana.

"Nije tu više u pitanju ni zarada, to je jedna vrsta bahatosti i osionog ponašanja pojedinaca prema svim građanima. Komunalna milicija, komunalna inspekcija i republičke inspekcije - sanitarne, zdravstvene i inspekcije rada neće tolerisati takvo njihovo ponašanje", navela je ona na Pinku.

Kaže i da je Niš spreman za treći talas virusa korona i da će narednih nedelju dana, najkasnije za deset dana, biti osposobljena hala Čair i pretvorena u privremenu kovid bolnicu za zbrinjavanje pacijenata sa lakšom kliničkom slikom.

Upitana da li će u Nišu biti uvođenja novih mera i vanredne situacije, ona je rekla da su u stalnom kontaktu sa epidemiolozima da situacija jeste nestabilna, ali ne toliko nepovoljna da bi morala da se uvodi vanredna situacija.

"Onog trenutku, ako za to bude potrebe, lako ćemo se organizovati", zaključila je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 172 idi na stranu