Izdate prve polise turističkim agencijama

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je da su osiguravajuće kuće juče počele da izdaju polise osiguranja turističkim agencijama.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 27.10.2020.

13:50

Izdate prve polise turističkim agencijama
Foto: Depositphotos, netfalls

"Izdavanjem prvih polisa odblokirana je procedura za izdavanje licenci turističkim agencijama. Osiguravajuće kuće će, na osnovu bilansa poslovanja i procene rizika za svaku pojedinačnu agenciju, nastaviti ovaj proces, ali je to sada stvar poslovnog odnosa između osiguravača i organizatora putovanja", naveo je Ljajić za Tanjug.

On je dodao i da je na snagu stupio novi Pravilnik o garancijama putovanja. On je otvorio mogućnost da ubuduće i bankarske garancije mogu biti alternativni način obezbeđivanja garancija putovanja, kao uslov za dobijanje licenci za turističke agencije.

"Agencijama je na ovaj način omogućeno da biraju koji je način obezbeđivanja uslova za dobijanje licence za njih povoljniji", zaključio je Ljajić i dodao da će polise važiti jednu godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: