"Dođem, uradim, popravim i idem dalje": Ciljevi energetska bezbednost, kvalitetna struja...

Beograd -- Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da Srbija u oblasti rudarstva i energetike ima bogatstvo koje se meri i u svetskim razmerama.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, Alan
Foto: Depositphotos, Alan

Dodala je i da će u narednom periodu njen zadatak biti da uredi ovu oblast.

"Vraćam se onome što sam radila 20 godina i na čemu sam doktorirala. S druge strane, uradili smo mnogo u građevinarstvu, saobraćaju i infrastrukturi i svom nasledniku ostavljam potpuno uređeno ministarstvo sa mnogo milijardi novih projekata, i biću tu za svaku vrstu pomoći. Navikla sam na to, dođem, uradim, popravim i idem dalje", rekla je Mihajlović za Tv Hepi.

Dodala je i da je dosta izazova u sektoru rudarstva i energetike, posebno kada je reč o gasovodima i naftovodima, te da mora da se razmišlja o Srbiji 2050. godine, a ne samo sada.

Mihajlović, koja će u novoj vladi biti ministarka rudarstva i energetike, istakla je da je energetska bezbednost veoma važna, pre svega da imamo dovoljno struje, gasa i naftnih derivata.

"Ako niste energetski bezbedni, onda ste osetljivi, a to povlači druge posledice za državu. Radiću na tome da imamo kvalitetnu struju, dovoljno derivata, da se pozabavimo obnovljivim izvorima energije, ali i tehnologijama koje se koriste i novim investicijama", rekla je Mihajlović.

Potpredsednica Vlade i dosadašnja ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture podsetila je da je tokom njenog mandata Srbija došla na deveto mesto u svetu po izdavanju građevinskih dozvola, da je izgrađeno 350 km novih auto-puteva, rekonstruisano više od 550 km pruga i da su pokrenuti projekti vredni više milijardi evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 172 idi na stranu