Izdata građevinska dozvola za novi Muzej Beograda: Evo kako će izgledati FOTO

Beograd -- Grad Beograd izdao je građevinsku dozvolu za rekonstrukciju zgrade stare Vojne akademije.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Zgrada koja se nalazi na uglu ulica Nemanjine i Resavske će postati Muzej grada Beograda, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Vesić je podsetio da je rešavanje komplikovanih imovinskih odnosa, to jest podela parcela sa Vojskom Srbije trajala skoro četiri godine, prenosi Beoinfo.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

"Projekat je urađen i dobijeni su uslovi od Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda. Zahvalan sam, pre svega, zaposlenima u Muzeju grada Beograda, Sekretarijatu za kulturu, Sekretarijatu za investicije, kao i Zavodu za zaštitu spomenika kulture na velikom poslu koji je urađen. Sada, kada je u mojim rukama građevinska dozvola, nema više prepreka da Muzej grada Beograda konačno, posle 117 godina otkako je osnovan, dobije svoju zgradu. Sledi raspisivanje tendera za izvođača radova, koji počinju naredne godine", rekao je Vesić.

Muzej nikada nije imao svoju zgradu

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Muzej grada Beograda osnovan je 1903. godine i nikada nije imao svoju zgradu. Danas se nalazi na 14 lokacija. Površina zgrada bivše Vojne akademije je 17.057 kvadrata. Rekonstrukcija zgrade koštaće oko 20 miliona evra. Kada bude završen, Muzej grada biće najveći muzej u Beogradu.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Vesić je rekao da će novi Muzej grada Beograda biti mesto na kojem će biti čuvano sedam hiljada godina istorije našeg grada i dodao da očekuje da muzej bude završen do 2024. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 172 idi na stranu